اگر شما قصد دارید رشد کنید باید بتوانید به خوبی آنچه را که در ذهن خود پرورش می دهید در قالب متن و تصویر بیان کنید تا علاوه بر اینکه مخاطب هدف خود را جذب می نمایید بتوانید حمایت های مالی و معنوی افراد و سازمان ها را در مسیر رشد خود به دست آورید. بنابراین لازم است برای این کار، یک فرآیند رسمی را طی کنید که اولین و مهمترین گام آن نوشتن یک پروپوزال تجاری یا همان طرح پیشنهادی کسب و کار است.
پروپوزالهای تجاری با اهدافی مثل تأمین وام و تسهیلات مورد نیاز، تأمین کمک هزینهها، جذب سرمایهگذاریهای مورد نیاز برای پیشرفت یا بزرگتر کردن شرکتها و همچنین گرفتن پروژههای بیشتر از کارفرمایان مختلف انجام میشود.
شرکت نوآوری پزشکی راسا اسپادان، با تجربه نوشتن چندین پروپوزال تجاری موفق، می تواند به صاحبان ایده و کسب و کار کمک بسیار شایانی بنماید. این پروپوزال تجاری شامل موارد زیر است:
- معرفی تیم
- معرفی توانمندی افراد
- معرفی سوابق پژوهشی، فناوری و مهندسی
- معرفی ایده محوری
- هدف از ایده محوری
- توجیه فنی ایده
- توجیه نوآورانه بودن ایده
- توجیه اقتصادی ایده
- تشریح ویژگی های ایده
- ارائه برنامه اجرایی
- ارائه برنامه زمان بندی و گانت چارت
- بررسی بازار هدف ایده
- دسته بندی مشتریان
- بررسی رقبای خارجی یا داخلی
- طراحی بوم کسب و کار
- تبیین وجه تمایز
- بررسی موانع و مشکلات اجرایی
تجاریسازی عبارتست از فرایند معرفی یک محصول جدید یا روش تولیدی جدید به عالم تجارت، طوری که آن محصول یا روش جدید در بازار قابل دسترسی باشد. کلمه تجاریسازی اغلب در رابطه با ورود محصول به بازارهای انبوه مصداق پیدا میکند. با اینحال در برخی مواقع انتقال ایده از آزمایشگاه به بازارهای محدود نیز ذیل مفهوم تجاریسازی قرار میگیرد.